2009. május 30., szombat

Szolgálati közlemény


Amikor az ostyasütőmet vettem sokan jelezték,hogy ők is szeretnének de nem kapnak sehol. Jelentem a Lidl-ben megint lesz június 4. csütörtöktől 3999 Ft-os áron!
Bővebben itt lehet olvasni róla!

Tejfölös-gombás csirkemell


Gyors kaja és nálunk mindenki nagyon szereti. A köret is variálható: egyaránt finom rizzsel,galuskával vagy tésztával is. Ma orsótésztát főztem ki hozzá. (lusta háziasszony módjára)

Hozzávalók: 1kg csirkemell, fél kg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 doboz tejföl, füstölt sajt, 1ek liszt, olaj, só,bors,pirospaprika

A csirkemellet csíkokra vágom,a gombát felszeletelem. A hagymát apróra vágom és az olajon üvegesre párolom. Rádobom a húst és a gombát,sózom,borsozom. Amikor egy kis levet enged csak akkor teszem rá a pirospaprikát,így az nem ég meg és nem lesz keserű tőle az étel. Külön víz nem kell hozzá mert a gomba elég sokat enged. Amikor a hús már puha behabarom a tejfölben elkevert liszttel és beleszórok egy marék reszelt sajtot. Még egy forralok rajta és kész.
Jó étvágyat!

Díj


Gesztenye lepett meg ezzel a kis szakácssipkával és igyekszem megfelelni ennek a kitűntetésnek. Nem ígérem,hogy mostantól mindennap alkotok valamit a konyhában de próbálok gyakrabban jelentkezni valami újdonsággal.
5 szívemnek kedves gasztrobloggernek kell továbbítanom. Nehéz a választás és biztosan van aki már máshonnan is megkapta de őket választottam:
1. Tökmagi
2. Vnjudit
3. Limara
4. Ételek
5. Vizicsibe

2009. május 17., vasárnap

Bodzaszörp


Jól eltűntem de igazán a konyhámban sem sokat tevékenykedtem. Ha mégis akkor leginkább valami nagyon egyszerű,gyorsan elkészülő,jól bevált recept alapján főztem. Nem nagyon volt mit ide írni.
Most viszont itt a bodzavirágzás és készül a szörp. Tavaly már csináltam csak akkor nem mentettem el a receptet,így most újra keresgélni kezdtem a neten.Olvastam ilyent is,olyant is. A sokból összegyúrtam egyet.

Hozzávalók: 10-12 bodzavirág, 2kg cukor, 6 l víz, 4 citrom, 1 doboz citrompotló, 3 csapott kk Na benzoát

A vizet felforralom a cukorral és hagyom kihűlni. A virágokat hideg vízzel leöblítem (csak kicsit,hogy ne mossam ki belőle az értékes polleneket...ezért jobb olyan helyen szedni ahol nincs forgalom), a citromokat felkarikázom. A szirupba beleteszem a citrompótlót, Na benzoátot, a virágot és a citromkarikákat. 4-5 napig állni hagyom, leszűröm és üvegbe öntöm.

(Az enyém ma kezdte meg a vízfürdőjét, majd beszámolok a végeredményről is.)