2009. szeptember 26., szombat

Csirkekuglóf


Ha gyorsan elkészíthető,finom és mutatós ételt szeretnétek az asztalra tenni akkor ezt feltétlen próbáljátok ki! Múlt héten kaptam a receptet emailben és annyira megtetszett,hogy ma ki is próbáltam. Az egész családnak ízlett,biztosan bekerül a repertoárba itthon.

Hozzávalók: 1kg csirkemell szeletelve, tojás, paprikás szalámi, bacon szalonna, sajt, só,bors

Ha hagyományos kuglóf formád van akkor béleld ki sütőpapírral,én szilikonosban sütöttem,nem tettem bele semmit,zsiradékot sem.
A formát kibéleltem a hús felével. Erre fektettem a szalámi szeleteket,ráütöttem 6 tojást(nem felverve),megszórtam reszelt sajttal,erre bacon szeleteket fektettem és a tetejére megint hús került. 2 tojást felvertem,elkevertem reszelt sajttal és ezzel meglocsoltam a felső réteget. Sütőben 220 fokon 1,5 órát sütöttem,majd kiborítottam a formából. Köretként krumplipürét adtam hozzá.

2009. szeptember 5., szombat

Sörben sült csülök


Hozzávalók: 1 szép nagy hátsó csülök (nem füstölt!!!!), 0,5 l sör, só, bors, grill fűszer (én kotányi grill barbecue-t használtam)

A csülköt sózzuk,borsozzuk, grill fűszerrel "bemasszírozzuk". Tepsibe tesszük és alá öntünk 0,5l sört. Fóliával letakarva sütőbe toljuk és 220 fokon sütjük 1,5 órát. Ekkor levesszük a fóliát, a bőrét bekockázzuk, az alatta levő sörből megöntözzük és visszatoljuk még 1 órácskát a sütőbe. Ekkor már nem kell letakarni de időközönként itassuk meg a sörrel. :D
Egyszerűen elkészíthető, nem munkaigényes és mégis nagyszerű étel! krumplipürével és majonézes tojássalátával tálaltam.