2009. április 9., csütörtök

Medvehagyma leves


Itt a medvehagyma szezonja,mi is szedtünk egy szatyorra valót ebből a nagyon egészséges növényből. Ma levest készítettem belőle. Az íze a fokhagymáéra hasonlít,a színe erőteljes zöld,így aki szereti a spenótot annak biztosan ez is ízleni fog.

Hozzávalók: kb 30 dkg medvehagyma, leveskocka vagy húsleves, 1 tejföl, 1ek liszt, só,bors

A leveskockából húslevest főzünk és beletesszük a medvehagymát. Pár percig forraljuk,de tényleg ne sokat,hogy ne vesszen el a vitamintartalma. Botmixerrel pépesítjük,sózzuk,borsozzuk. A tejfölben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a levest. Kis kockákra vágott keménytojással tálaljuk!

0 megjegyzés: