2009. július 11., szombat

Tengeri halfilé kukoricaágyon

A recept nem az enyém, kicsivu blogjában bukkantam rá. Kipróbáltam és nekünk ízlik. A receptet változtatás nélkül másolom tőle:

Hozzávalók:

1 zacskó fagyasztott halfilé (80 dkg)

szójaszósz

halfűszerkeverék

olaj

1 kg fagyasztott morzsolt kukorica

4-5 gerezd fokhagyma

1 tk. liszt

5 dl tejföl

A már nem fagyos halat bekenjük a fűszerkeverékkel és meglocsoljuk szójaszósszal. Kevés olajon kb. 2-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A visszamaradó olajban a kukoricát (lehet fagyos) fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, közben a fokhagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk és a kukoricához adjuk, megsózzuk. Mikor megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel és hozzáöntjük, összeforraljuk.

A kukoricás masszát egy nagy tűzálló tál vagy tepsi alján elterítjük, ráfektetjük a halszeleteket és lefedve forró sütőben kb. 8 percig sütjük.


Én beáztattam a halszeleteket fokhagymás tejbe de utána követtem kicsivu útmutatását!

4 megjegyzés:

Sylvia írta...

Szia!

Kérlek nézz be hozzám, ajándék vár rád :)

kicsi vú írta...

Szia! örülök, hogy te is kipróbáltad!:)

trinity írta...

Szerintem nekünk is bejönne..Tetszik!

linbori írta...

Trinity próbáld ki :)