Nagyobbik lányom kívánsága volt,hogy aranygaluska legyen az ebéd. Ő csak az ovis változatot ismeri (bár készítettem már én is csak nem emlékezett) és nagyon drukkolt,hogy édesanyja tud-e olyan finomat tenni az asztalra mint amit az oviban evett. A végeredmény szerinte: finomabb az itthoni....bizonyítékul 2 adagot megevett ebédre és a maradék is elfogyott este.
Hozzávalók:
- a tésztához: 3dl tej,2 tojás sárgája, 60dkg liszt, csipet só, 5dkg cukor, 5dkg vaj, 2,5dkg élesztő
- darált dió,olvasztott vaj
- krémhez: 1cs vaníliás pudingpor (főzős), 3ek cukor, 1 l tej (én lusta vagyok igazi vaníliakrémet készíteni,ezért a pudingos verzió)
3 megjegyzés:
összecsordult a nyál a számban... :-)))
De régen is ettünk már...
Régóta sütök mindenfélét, ennyire jó aranygaluskát még nem sikerült csinálnom! Köszönöm.
üdv. Zita
Zita ennek örülök. :)
Megjegyzés küldése