2009. január 19., hétfő

Csülök Pékné módra

Egyszer régen Gesztenyé nél olvastam ezt a receptet. Ki is próbáltam de valami fránya krumplim volt és a hús már rég megpuhult a krumpli meg nyers volt. Azóta megtrükközöm és mindent előfőzve teszek a tepsire. Tehát:

Veszek egy gyönyörű hátsó csülköt és kuktába teszem. Engedek rá annyi vizet,hogy ellepje.teszek bele sót,egész borsot és babérlevelet.Kb fél órát főzöm a kuktában,amíg puha nem lesz. Közben meghámozom és felkockázom a burgonyát, sós vízben megfőzöm. A hagymát karikára vágom, pici olajon,kevés sóval megpuhítom.

A csülköt kicsontozom, bőrét szikével kockásra bevagdosom és a tepsibe teszem. A krumplit és a hagymát összekeverem,borssal,pirospaprikával,majorannával fűszerezem és a husi köré rendezem.

Betolom a sütőbe, 3o percig 2oo fokon sütöm. Aztán átkapcsolom grillezésre és addig hagyom amíg szép ropogós nem lesz.

0 megjegyzés: