2009. január 19., hétfő

Töltött karaj és hercegnő-burgonya

Hozzávalók: 2 szelet karaj/fő, juhtúró,kolbász,só,bors,olaj

A húst kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk. A szeletekre 1-1 kupac juhtúrót és 3-3 vékony szelet kolbászt teszünk. Hústűvel összefogjuk. Tepsibe pici olajat teszünk,bele a húsbatyukat és alufóliával lefedve sütjük amíg a hús meg nem puhul. Ha puha levesszük a fóliát és anélkül sütjük tovább amíg meg nem pirul kicsit.

Hercegnő burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 tojás, 10dkg margarin, só

A burgonyát meghámozzuk,felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Összetörjük,hozzákeverjük a margarint, a tojások sárgáját és felvert habját. Nyomózsákba töltjük és tepsire nyomjuk mint a habcsókot. Én szilikonos lapra tettem de lehet sütőpapírra is. 20-30 percig a sütőben sütjük.

Jó étvágyat!

0 megjegyzés: