2009. január 19., hétfő

Túrógombóc

A túrógombóccal az volt az alapvető problémám,hogy órákkal korábban neki kell állni. Nekem meg az macerás. A kaja akkor jó,ha hamar végzek a konyhában. Bármennyire szeretek főzni és enni ez fő szempont nálam.

Az NLC sütistopicjában olvastam a következő receptet,de sajna nem tudom ki tette fel eredetileg.Ha magára ismer kiabáljon.Köszi

Hozzávalók:0,5 kg. túró,2 csom. van. cukor,kb.3 ek. cukor,0,5 l. tej,kb. 1,5-2 csésze búzadara,pirított zsemlemorzsa

A túrót egy tálban összetörni,bele a 2 csom. van. cukor és a cukor.
0,5 l. tejet a búzadarával megfőzni olyanra,hogy a kanál megálljon benne.Ha ez langyosra hűlt,akkor belekeverni a túrós masszába.Vizes kézzel gombócokat formázni,és pirított zsemlemorzsába forgatni.
Rá tejföl és porcukor.

Jó étvágyat!

0 megjegyzés: