A receptet Csillustól másolom ide:
Hozzávalók:
- 6 dkg finomliszt
- 54 dkg kenyérliszt (BL80)
- 1 csomag dr. oetker száraz élesztő (7g)
- 3 dkg tejpor
- 8 dkg cukor
- 1 tojás
- 25 dkg tej (2,5 dl)
- 15 dkg főzőtejszín
- 8 g só
A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe öntöttem.A gép dagasztott majd kelesztett. Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkára tettem, és 4 részre vágtam. Minden darabot hosszú keskeny csíkra nyújtottam (olyan szélességűre, amilyen széles formában sütni kívánom), majd szorosan feltekertem őket. A tésztacsavarokat egy kivajazott formába tettem egymás mellé, és langyos helyen letakarva jó 40-50 percet tovább kelesztettem.
Miután szép nagyra megnőtt a kalács, lekentem tojássárgája-tej keverékkel, és kb. 175 fokos sütőben légkeveréssel 40-50 perc alatt jó barnára sütöttem.
Amit változtattam: 40dkg finom- és 20dkg rétesliszt keverékéből sütöttem,kihagytam a tejport (nem volt itthon),friss élesztőt használtam (2,5 dkg)
(fázisképeket nála meg lehet nézni)
2 megjegyzés:
Ezt okvetlenül megsütöm és megírom, hogy milyen lett.
Rég láttam ilyen szépséget!!!!
Megjegyzés küldése