2009. január 19., hétfő

Hokkaido kalács


A receptet Csillustól másolom ide:

Hozzávalók:

  • 6 dkg finomliszt
  • 54 dkg kenyérliszt (BL80)
  • 1 csomag dr. oetker száraz élesztő (7g)
  • 3 dkg tejpor
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 25 dkg tej (2,5 dl)
  • 15 dkg főzőtejszín
  • 8 g só

A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe öntöttem.A gép dagasztott majd kelesztett. Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkára tettem, és 4 részre vágtam. Minden darabot hosszú keskeny csíkra nyújtottam (olyan szélességűre, amilyen széles formában sütni kívánom), majd szorosan feltekertem őket. A tésztacsavarokat egy kivajazott formába tettem egymás mellé, és langyos helyen letakarva jó 40-50 percet tovább kelesztettem.

Miután szép nagyra megnőtt a kalács, lekentem tojássárgája-tej keverékkel, és kb. 175 fokos sütőben légkeveréssel 40-50 perc alatt jó barnára sütöttem.

Amit változtattam: 40dkg finom- és 20dkg rétesliszt keverékéből sütöttem,kihagytam a tejport (nem volt itthon),friss élesztőt használtam (2,5 dkg)

(fázisképeket nála meg lehet nézni)

2 megjegyzés:

Zita írta...

Ezt okvetlenül megsütöm és megírom, hogy milyen lett.

Betti írta...

Rég láttam ilyen szépséget!!!!