2009. január 19., hétfő

Isteni palacsinta

Ezt a receptet tegnap olvastam Vimizonál de azonnal ki kellett próbálnom. Mondhatom,hogy különleges és isteni finom. Elkészítés:

Szokásos módon készítek 15,de inkább 2o palacsintát. A +5 azért kell mert Lina üresen is imádja. Miután készen vannak megkenjük kajszilekvárral (én az első saját készítésűt használtam) és ízesített túróval (túró+tojás sárgája+cukor+tejföl).Az így megtöltött és feltekert palacsintákat egy tűzálló tálba fektetjük és meglocsoljuk 2dl vaníliás cukorral elkevert tejjel. 4 tojás fehérjét habbá verjük,elkeverünk benne 2 nagy kanál lekvárt és a palacsinták tetejére halmozzuk. 18o fokos sütőben addíg sütjük,míg a hab kicsit barnulni kezd.

Közben elkészíthetjük a csokiöntetet is: 1odkg margarint,1odkg cukrot, 1odkg kakaóport összefőzzük. A kész palacsinta tetejére öntjük.

Jó étvágyat!!!!

2 megjegyzés:

GabriellaPapp írta...

a palacsintakat megtolteni egyiket lekvarosan, a masikat turosan kell, vagy mindegyiket lekvaros-turosan kell?

linbori írta...

Mindegyikbe lekvárt is és túrót is teszünk.