2009. január 19., hétfő

Téli puncs

Az alábbi receptet a Nők Lapja cafe-n találtam.

Hozzávalók:

fél liter víz
fekete tea
3-4 ek. cukor
3 dl vörösbor
szegfűszeg
őrölt fahéj
reszelt narancs- és citromhéj



Elkészítése:

Előkészületnek fél liter vízből készíts teát (legjobb a sima fekete tea). Ezután egy lábosban karamellizáld, vagyis kis láng felett, száraz serpenyőben olvaszd fel a cukrot. Ízlés szerint 3-4 evőkanálnyit.

Amikor olvadozik, öntsd rá a teát. (Csak semmi pánik, ha a cukor ideiglenesen megkeményedik, a későbbi melegítés alatt újból fel fog olvadni.)
Adj hozzá 3 dl vörösbort, néhány szem szegfűszeget, 1 púpozott kiskanál őrölt fahéjat, reszelt narancs- és citromhéjat.Két-három percig még melegíteni kell, majd 5 percig hagyd állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Teaszűrőn keresztül poharakba töltve tálalható.

Amit változtattam rajta: Nem feketeteát használtam hanem feketeribizlis gyümölcsteát. Citrom és narancshéj helyett narancskarikákat tettem bele.Jaaaa és vörösbor helyett Sangriát.

0 megjegyzés: