2009. január 19., hétfő

Dödöle/gánica

...vagy gánica. Ki hogyan ismeri. Én sosem csináltam eddig.Azt mondják ez férfimunka. De azért nem volt olyan nehéz mint ahogy mondták.

Hozzávalók:

  • burgonya
  • liszt
  • olaj
  • hagyma
  • tejföl

A felkockázott hagymát forró olajon fonnyaszd meg. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, öntsd le a levét, de egy-két kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt törd át a burgonyát, sózd meg.Keverj hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrű pürét legyen. A forró olajos hagymába mártott kanállal szaggass belőle galuskákat, s ezeket tedd (ne túl szorosan egymás mellé) egy kizsírozott tepsibe, majd hintsd rájuk a maradék hagymát. Előmelegített forró sütőben süsd, míg meg nem pirul.(Én egy kicsit rákapcsoltam a grillt is) Tejföllel leöntve tálald.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Age írta...

Nálunk ganca.