Ez lett a Zuram szülinapi tortája. (Nem 1 éves....de annyi gyertya nincs a háztartásban )
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:12,5 dkg liszt,1 kk sütőpor,5 dkg cukor,1 tojás,7,5 dkg vaj vagy margarin
A piskótához:2 tojás,1o dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor,1o dkg liszt, 1kk sütőpor
A bogyós töltelékhez:1 cs piros tortazselé,1 ek cukor, 2,5 dl almalé, bogyós gyümölcsök (lehet fagyasztott)
A túrós töltelékhez: 8 lap zselatin, 1 doboz ananász,5o dkg túró,1 citrom leve, 1o dkg cukor, 5dl tejszín
Ezenkívül: piros lekvár (én erdei gyümölcsöst használtam) és a díszítéshez 2,5 dl tejszín
Elkészítés:
1.Az omlós tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk,cipóvá formáljuk és fóliában fél órára a hűtőbe tesszük.
2. A kihűlt tésztát átgyúrjuk és lisztezett lapon kinyújtjuk kör alakúra.Egy kapcsos tortaforma (26cm) alját kizsírozzuk és a tésztával kibéleljük. Előmelegített sütőben légkeveréssel 16o fokon 15 perc alatt megsütjük.
3. A piskótát megsütjük.
4.A tortazselét előírás szerint elkészítjük az almalével,a bogyós gyümölcsöket beleforgatjuk.
5. Az omlós lapot a tortaforma aljára tesszük és a gyűrűt köré kapcsoljuk.
6. A gyümölcsös keveréket rásimítjuk és a piskótalapot rátesszük.
7. A piskótalapot megkenjük lekvárral és kirakjuk az ananászkarikákkal.
8. Elkészítjük a túrótölteléket: A túrót a cukorral,citrommal elkeverjük.Beletesszük a tejszínt és a zselatint. Rásimítjuk a torta tetejére.
9. Másnapig hűtőbe tesszük.
1o.A tortát kivesszük a formából és tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése