2009. január 19., hétfő

marcipános kalács

Elővettem néhány régebbi receptes újságot. A Tina konyhának volt egy téli ünnepekre kiadott füzetecskéje,abban találtam az alábbi receptet.Kicsit átalakítottam,pontosabban csak a beleszórt gyümölcsökön változtattam.

Hozzávalók: 50 dkg liszt,1 cs sütőpor, 25 dkg vaj/margarin, 18 dkg cukor, 3 tojás, 35 dkg túró, cukrozott citrom és narancskockák (LIdl-ben beszerezhető), dió, aszalt füge, 10dkg marcipánmassza

Keverőtálba tesszük a lisztet, 15 dkg vajat, a cukrot, a tojásokat és a túrót. Robotgép keverőpálcájával alaposan összedolgozzuk. A tésztát lisztezett deszkán összegyúrjuk és beledolgozzuk a gyümölcsöket. 32x38 cm-es lappá nyújtjuk. Megszórjuk a marcipánkockákkal,kalácsot formázunk belőle és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire tesszük. Előmelegített sütőben 200 fokon 60-70 percig sütjük. Félidőben letakarhatjuk sütőpapírral ha nagyon barnulna a teteje. A sütőből kivéve rácsra tesszük.

A maradék vajat megolvasztjuk és 1/4 részével megkenjük a még forró kalácsot. Rászitáljuk a porcukor 1/4-ét. Ezt a műveletet addig ismételjük amíg a vaj és a porcukor elfogy.

Sokáig elálló sütemény.

Jó étvágyat!

0 megjegyzés: