2009. január 19., hétfő

Kefíres lángos

Ezt a lángost már elég régóta csinálom. Talán EMargitnál olvastam eredetileg. Én fél adagot csinálok mert nem szeretem 1 hétig enni. De egyébként a tészta hűtőben akár annyi ideig is eltartható és lehet mindig frissen készíteni belőle.

Hozzávalók(az egész adaghoz):70-75 dkg liszt,2 tojás,500 g-os kefir,3 dkg élesztő,2 csapott kk só,1 kk cukor,1 ek olaj

A tésztát a gépben dagasztom majd a 2. dagasztás után kiolajozott tálban (én a kelesztőtálban) hűtőbe teszem.Sütés előtt olajozott nyújtólapon kinyújtjom. Elég lágy tészta,kézzel ki lehet lapogatni. Nagyobb pohárral szoktam szaggatni. Mielőtt az olajba teszem kicsit minden irányból kinyújtom.

Jó étvágyat!

0 megjegyzés: